Pentru marcarea, la nivel național, a Zilei Internaționale împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri – 26 iunie 2021, Agenția Națională Antidrog (ANA), în calitatea sa de coordonator naţional al politicilor publice în domeniul reducerii cererii și ofertei de droguri, se alătură şi în acest an campaniei Biroului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC), prin organizarea de activităţi de informare, educare şi conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanţe interzise.

În acest context, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vaslui  a organizat joi, 24 iunie a.c., o întâlnire tehnică cu domnul prefect al judetului Vaslui, având ca subiect propunerile planului local de implementare a Strategiei Naționale în Domeniul Drogurilor 2021 – 2025.

În Parcul Copou din municipiul Vaslui , a avut loc, în data de 25.06.2021, între orele 12.00 – 14.00, un eveniment de marcare a Zilei Internaţionale împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, centrat atât pe promovarea unui stil de viaţă sănătos, prin sport şi activităţi în aer liber, cât şi pe dobândirea unor informaţii despre efectele negative ale consumului de droguri, prin activităţi interactive între voluntarii antidrog, copii, tinerii din parc, specialişti CPECA Vaslui. .

În fiecare an, Biroul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate coordonează campania globală de marcare a Zilei Internaţionale împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, propunând diverse teme adaptate problematicii drogurilor la nivel mondial, în scopul conștientizării problemelor majore pe care drogurile ilicite le reprezintă pentru societate și pentru a căror rezolvare este nevoie de o colaborare strânsă între organizațiile guvernamentale și societatea civilă.

Mesajul campaniei din acest an – ”Contribuie la o informare corectă! Poți salva vieți!” – îndeamnă atât instituțiile publice şi ONG-urile cu atribuții în domeniu, cât și pe fiecare individ în parte, să promoveze informarea în ceea ce privește drogurile și efectele acestora din surse oficiale și care au la bază evidențe științifice.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentUn copil a căzut de la înălțime. Mama sa a sărit să-l salveze
Articolul următorBărbat cercetat pentru evadare și arestat după ce a plecat din arest la domiciliu