1. Pantofii au tocul prea înalt și prea subțire

Chiar dacă sunt favoriții tăi, pantofii stiletto nu sunt făcuți pentru a merge cu ei la serviciu. Deși acest model îți oferă o prestanță și o eleganță aparte, sunt dificil de purtat și îți pot provoca dureri de picioare, mai ales că îi vei purta cel puțin 8 ore în fiecare zi. În plus, pantofii cu tocul înalt sunt mai degrabă potriviți pentru ținutele rafinate și s-ar putea dovedi prea ostentativi pentru un look de birou. Ia în considerare faptul că stilettos sunt o opțiune pentru un prânz de afaceri sau o întâlnire la care trebuie să impresionezi, dar unde nu te deplasezi prea mult pe jos. În rest, optează pentru o pereche de pantofi kitten heels, unii cu toc mediu sau balerini, ideali pentru confort prelungit.

2. Porți un model prea decupat

Este binecunoscut faptul că la birou trebuie să dai întotdeauna dovadă de multă decență, chiar și când vine vorba de încălțăminte. Așadar, pantofii care afișează prea multă piele, în față sau în spate, nu sunt recomandați pentru o ținută office. În ceea ce privește sandalele, care de altfel sunt acceptate la locul de muncă dacă vorbim de o variantă potrivită, părerile sunt împărțite, dar pantofii foarte decupați, saboții, mcasinii decupați ori alt model care circumscrie acestui trend reprezintă o greșeală pentru serviciu.

3. Optezi pentru pantofi ultra-colorați

Albul, negrul și griul reprezintă trio-ul perfect și mereu la îndemână când vorbim de ținutele office. Cu siguranță un strop de culoare nu strică nimănui, însă atunci când trebuie să ai un look sobru la birou este mai bine să te ferești de nuanțele prea efervescente precum portocaliu, magenta, verde smarald sau albastru celest. Este de preferat să mizezi pe o variantă uni, de verde, galben, roz pal, mov, roz sau roșu, dacă nu mergi pe o nuanță neutră ori de pământ. Ține cont totuși cât de restrictiv este mediul în care lucrezi și încearcă să păstrezi pantofii cu o combinaţie de culori puternice pentru ieşirile în oraş.

4. Folosești pantofi cu detalii nepotrivite

Accesoriile glam precum paiete, strasuri, perle, inserții de blană ori mărgele nu sunt adaptate unui look office. Nici detaliile metalice, un item foarte cool şi modern, cum ar fi capsele, ţintele și cataramele nu sunt recomandate pentru birou deoarece sunt un pic cam agresive pentru o ţinută ce se doreşte sobră şi neutră. Astfel de modele de pantofi sunt potrivite pentru o petrecere hot de weekend, iar în locul lor poți alege pentru serviciu o pereche de pantofi clasici, cu un detaliu metalic subtil. Chiar dacă ești o persoană creativă, dovedește acest lucru prin prisma muncii tale și ține cont de simplitate și bun gust când abordezi o ținută office.

5. Mizezi doar pe modele sport

Există numeroase situații în care pantofii sport pot fi purtați la birou, cu rochii, fuste, pantaloni office sau chiar și costume. Însă, există și aici o distincție demnă de luat în calcul. Dacă lucrezi într-un mediu în care codul e business, este exclus să porți pantofi sport. Totodată, sunt pantofii sport clasici, cei destinaţi efectiv activităţii sportive, nu sunt potriviți pentru birou. Reprezintă o greșeală uriașă de imagine să te prezinți la serviciu cu încălțăminte cu care faci jogging, chiar dacă ți se pare confortabilă. Încearcă să respecți seriozitatea specifică unui job și optează doar pentru pantofii sport în nuanțe neutre, care îți oferă un look sofisticat.

 

Oricât ți s-ar părea de cool să mergi la birou cu ultima ta achiziție în materie de pantofi, află că extravaganța nu este văzută cu ochi buni în mediul de business. Regulile de bază sunt simplitatea și decența, fapt pentru care trebuie să acorzi o atenție deosebită modelelor cu care mergi la serviciu în fiecare zi.

Articolul precedentȘase pompieri din Vaslui băgați în carantină după ce au intervenit la un incendiu produs la locuința unei persoane aflate în izolare
Articolul următorMihai Daraban, președintele CCIR, privește, de pe margine, cum IMM-urile se prăbușesc