Capela cu hramurile ”Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” şi ”Sfântul Apostol Andrei”, ridicată în curtea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, a fost sfinţită, joi, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene şi a sute de credincioşi.

Slujba de târnosire şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, Episcopul Huşilor, Ignatie, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, Galaction şi de Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, Macarie.

”Ne bucurăm pentru această zi extraordinară. Întotdeauna, sfinţirea unei biserici este un prilej de har, un prilej de bucurie şi de multă linişte sufletească. Aşa cum biserica, după sfinţire, arată frumos împodobită, miroase foarte frumos în urma ungerii cu Sfântul şi Marele Mir, aşa ar trebui să arate şi biserica sufletului nostru, frumos mirositor, împodobit cu virtuţi şi plin de lumina harului ceresc. Tot timpul când participaţi la sfinţirea unei biserici, să vă gândiţi: ‘Cum este biserica din sufletul meu?’. Relativ, putem spune că o biserica de zid o ridicăm mult mai uşor, chiar dacă trăim într-o perioadă de criză, în comparaţie cu biserica din sufletele noastre. Cât de minunat este să ne aducem aminte fiecare dintre noi că în Taina Sfântului Botez, toţi am devenit biserici ale lui Dumnezeu, toţi am fost unşi cu Sfântul şi Marele Mir, toţi l-am primit pe Duhul Sfânt şi toţi am devenit purtători de Hristos”, a spus Episcopul Huşilor, Ignatie.

Directorul general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Ştefănică, a transmis că odată cu înfiinţarea acestei capele, destinată în principal beneficiarilor sistemului de protecţie socială din judeţ, gama serviciilor oferite de instituţie a fost completată.

”Găzduim astăzi un eveniment important, sfinţirea capelei din curtea instituţiei, menită să asigure asistenţă religioasă şi psiho-morală pentru beneficiarii sistemului de asistenţă socială, întregindu-se astfel paleta de servicii oferite de către DGASPC Vaslui. Suntem onoraţi de prezenţa unui număr impresionant de personalităţi din Biserica Ortodoxă, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale, colegi care au contribuit la construcţia capelei şi credincioşi care doresc să participe la această sfântă slujbă şi să se închine la moaştele Sf. Mare Mucenic Pantelimon, aduse de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa special pentru acest eveniment”, a spus directorul general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Ştefănică.

Racla cu moaştele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, adusă de Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, va rămâne la Vaslui până vineri.

Construcţia capelei din curtea DGASPC Vaslui a fost demarată în anul 2015, lucrările fiind executate în cea mai mare parte cu bani proveniţi din donaţii.

Pictura interioară a bisericii a fost efectuată în totalitate de un fost beneficiar al sistemului de protecţie socială, actualmente salariat, care este absolvent de arte plastice.

 

Articolul precedentSoleștiul organizează o nouă Tabără de Creație
Articolul următorȘcoala ”Mihai David” Negrești, calificată la turneul final al ONSS la minihandbal mixt