Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a deschis oficial de miercuri, 8 iulie, perioada admiterii la programele de licență pentru anul universitar 2020-2021. Pentru admiterea la licență din acest an, (https://www.admitere.tuiasi.ro/licenta/index.php) TUIASI a primit de la Ministerul Educației și Cercetării un număr de locuri similar cu cel din anul precedent: 2.269 la buget și 849 la taxă, 80 de locuri fiind alocate, separat, pentru absolvenții liceelor din mediul rural. În total, pentru cele trei cicluri de studiu – licență, masterat și doctorat, TUIASI va scoate la concurs peste 6.000 de locuri, dintre care 75% sunt bugetate. 

Cei care vor candida pentru locurile puse la dispoziție de către TUIASI au posibilitatea să se înscrie, (https://www.admitere.tuiasi.ro/licenta/inscriere_online.php) cu o singură taxă și prin depunerea unui singur dosar, la oricâte facultăți ale Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași doresc, în ordinea preferințelor. Ulterior, în funcție de media de admitere și de opțiunile alese, aceștia vor fi declarați admiși. Mai multe detalii legate de procesul de admitere pot fi găsite pe www.tuiasi.ro/licenta

Anul acesta s-a luat decizia, pentru a nu exista niciun risc de sănătate pentru candidați, ca cele două facultăți care aveau probe tip examen pentru admitere să nu mai susțină probele respective. Astfel, la Facultatea de Automatică și Calculatoare se va intra anul acesta doar pe bază de concurs de dosare, în timp ce la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” candidații vor trebui să prezinte un portofoliu relevant de lucrări care va conta în evaluarea dosarului lor de înscriere. 

Platforma inovatoare lansată în 2017 de TUIASI (https://www.admitere.tuiasi.ro/) pentru admiterea online a fost dezvoltată anul acesta, în contextul pandemiei cauzate de virusul SARS-COV2, pentru că întreg procesul de admitere pentru înscrierea în anul universitar 2020 – 2021 se va desfășura preponderent online. Cei care nu au acces la internet sau nu au posibilitatea de a se înscrie pe platforma creată de universitate, vor putea să își depună dosarul personal, la unul dintre punctele deschise de comisiile de admitere de la facultăți.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 20. Kim Kardashian la Casa Albă
Articolul următorA doua sesiune a examenului național de Bacalaureat 2020 se va desfășura în perioada 24 august – 5 septembrie