Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Albița efectuează cercetări cu privire la un bărbat, care deţinea mai multe documente  ce prezentau suspiciuni de contrafacere. Un permis de conducere, un certificat de pregătire profesională şi un certificat de competenţă profesională erau  folosite pentru a putea fi practicată meseria de şofer profesionist, dar şi pentru ca reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică să nu dispună măsura de carantină.

În data de 13 august a.c., în jurul orei 11.35, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei pentru a intra în ţară, F.I. cu cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 37 de ani, care a prezentat pe lângă documentele de călătorie un permis de conducere valabil pentru categoriile  „B”, „C”, ,,D” „BE”, „CE” şi ,,DE” cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, un certificat de competenţă profesională şi un certificat de pregătire profesională – ADR.

Având suspiciuni cu privire documentele prezentate pentru a dovedi calitatea de conducător profesionist, astfel încât reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică să nu dispună măsura de carantina, ce se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din ţările/zonele cu risc epidemiologic ridicat şi au drept de intrare pe teritoriul național, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că bărbatul figurează ca fiind posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoriile ,, B” şi ,,C”.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a procurat documentele, prin intermediul unei persoane, ale cărei date nu le cunoaște, în schimbul sumei totale de 150 de euro. Acesta a mai adăugat faptul că a achiziţionat documentele cu scopul de a continua practicarea meseriei de şofer.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Articolul precedentSe întorc furtunile! Vezi zonele vizate!
Articolul următorData de 13,  zi cu ghinion pentru un vasluian,  care trebuia să predea în Italia o carte de identitate falsă