Punctul de lucru al companiei RCS RDS, din zona Grădină, pare să fie un adevărat magnet pentru hoții din Bârlad, după ce în decurs de aproape două săptămâni, s-au înregistrat nu mai puțin de trei tentative de furt. Ultima încercare a avut loc în cursul nopții trecute.

De această dată, persoane deocamdată necunoscute, au spart cu o piatră un geam lateral, lângă care se aflau expuse mai multe telefoane mobile. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 23:45.

Imediat ce geamul a fost spart, sistemul de alarmă s-a declanșat, fapt care i-a pus pe fugă pe cei sau cel care a vrut să dea lovitura. La fața locului a sosit firma de pază care monitoriza punctul de lucru și imediat ce a văzut geamul spart, a alertat poliția.

Chiar dacă hoții ar fi reușit să sustragă telefoanele din vitrină, nu ar fi avut cum să le valorifice decât la preț de jucării, fiind vorba de niște mostre din plastic, cu scop ilustrativ.

În cauză polițiștii fac cercetări, fiind deschis un dosar penal pentru infracțiunile de distrugere și tentativă de furt calificat.

Reamintim că punctul de lucru al companiei de telefonie, internet și televiziune prin cablu a fost spart în noapte de 26 spre 27 septembrie a.c., când persoane necunoscute au forțat ușa laterală și au pătruns în interior de unde au încercat să sustragă seiful. Din cauză că era bine fixat în planșeu, hoții au plecat cu mâna goală.

La două zile distanță persoane necunoscute au încercat să spargă un geam (n.r. – același de noaptea trecută), din lateralul clădirii. De această dată au folosit o piatră de aproximativ 30-40 cm, cu care au lovit geamul de aproximativ 2-3 ori. Geamul, dublu strat, s-a fisurat doar pe interior și cel mai probabil a declanșat alarma, iar hoții s-au lăsat pagubași.

După modul de operare, hoții de noaptea trecută sunt aceiași care au încercat și în urmă cu 11 zile să spargă geamul, iar cei care au încercat să sustragă seiful au modul de operare identic cu al celor care sunt bănuiți de spargeri la CAR Podul Înalt, Cargus și o casă de amanet, unde au încercat să pătrundă printr-o gaură făcută prin peretele despărțitor dintr-un atelier de reparații Tv.

Citește și EXCLUSIV! Hoții care au furat la începutul anului un seif în 26 de secunde, au spart sediul RCS-RDS!

Articolul precedentUn hoț a sustras un telefon dintr-o locuință în timp ce proprietarul dormea
Articolul următorAlertă la granița cu Moldova! A fost descoperită o bombă!