Informare de presă privind situația COVID-19 în județul Vaslui Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui astăzi, 05 februarie 2021, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel

– 12.186 de cazuri confirmate cu noul coronavirus: -143 de persoane internate în spital – 7 persoane internate fiind din alte județe: 138 pe secții (asimptomatici 3, forme ușoare 17, forme medii 65, forme severe 53) și 5 în ATI; -322 de persoane decedate; -11.379 de persoane vindecate; -342 de persoane pozitive la domiciliu. Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 04 februarie 2021, peste 120 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 43 de polițiști locali au desfășurat 7 acțiuni și misiuni specifice. S-au legitimat peste 330 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse.

De asemenea, 7 societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă. Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui acționează în sistem integrat alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sub coordonarea Instituției Prefectului – județul Vaslui pentru verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui recomandă cetățenilor să poarte masca de protecție în locurile aglomerate, magazine, piețe, mijloacele de transport în comun, etc. precum și în toate spațiile publice din localitățile unde, prin hotărârile adoptate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui, s-a instituit această măsură obligatorie.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentCHECK-IN. ROMPREST își suspendă serviciile în sectorul 1
Articolul următorAlexandru A.: Somnul dulce al românilor – drumul spre relaxare, un calvar