Ieri, 10 noiembrie 2021, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV-2, 130 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Județul Vaslui, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au avut drept obiectiv prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la  pericolul la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare.

Au fost derulate 3 misiuni specifice și acțiuni punctuale, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, agenții economici, mijloacele de transport în comun, verificarea persoanelor aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și portul măștii de protecție, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Altfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate peste 30 de locații/medii de interes, peste 35 de mijloace de transport persoane, fiind totodată verificate peste 175 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr.55/2020, în valoare totală de 2.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentDeschiderea Expoziției aniversare „135 de ani de cale ferată Bârlad – Vaslui” s-a bucurat de un real succes
Articolul următorDumitru Buzatu: „PSD nu ar trebui să accepte măsuri de austeritate în viitoarea guvernare alături de PNL!