La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui  au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

În perioada 13-16 august a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat acțiuni pe raza județului pentru prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.

Acțiunile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și verificarea modului în care sunt respectate prevederile stabilite prin cadrul legislativ aplicabil pe timpul stării de alertă.

      Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 85 de agenți economici și au fost legitimate peste 100 de persoane.

Astfel, a fost constatată săvârșirea a 5 infracțiuni, dintre care 3 sunt prevăzute de art. 9 din  Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, 1 prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive și 1 de contrabandă, prevăzută de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.

 De asemenea, au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 134. 000 de lei. Dintre acestea, 47 au fost aplicate potrivit prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 17 pentru abateri prevăzute şi sancţionate de OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Mai mult, au fost confiscați peste 4.300 lei, precum și mai multe bunuri (țigarete, măști de protecție, legume/fructe, băuturi alcoolice și produse alimentare), în valoare de peste 5.200 lei, care erau comercializate fără documente de proveniență.

 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

Articolul precedentIulian Leca, despre interviul cu procurorul Negulescu: „Lumea va reuși să înțeleagă ce nu a înțeles în ultimii 14 ani”
Articolul următorDoi bărbați reținuți de poliție după ce au bătut un bătrân!