Astăzi, 30 mai, Instituția Prefectului-județul Vaslui, în colaborare cu ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui și Servicul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, a organizat în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, o activitate de prevenire anticorupție cu prilejul împlinirii a 14 ani de la înființarea Direcției Generale Anticorupție.

Cu acest prilej, au fost înmânate cetățenilor care au tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei Albița pliante cu atribuțiile Direcției Generale Anticorupție, precum și cu linia Call Center a Direcției Generale Anticorupție 0800.806.806.

De asemenea, cetățenii au primit și un chestionar denumit simbolic “5 momente de sinceritate” prin care li s-a cerut să răspundă, sub protecția anonimatului, la 5 întrebări referitoare la fenomenul corupției.

”Am considerat, împreună cu DGA, care face parte din MAI, că e mai bine să identificăm problemele și să prevenim anumite aspecte, decât să sancționăm. De când sunt prefect, nu au mai fost reclamații cu privire la anumite aspecte de corupție la nivel de Vama Albița. De aceea organizăm asemenea campanii, pentru a stopa fenomenul, iar cetățenii să înțeleagă că asemenea fapte nu fac bine statului român”, a spus prefectul Eduard-Andrei POPICA.

Articolul precedentVernisajul expoziției ”Europa prin ochi de copil”
Articolul următorEveniment desfășurat în întreaga lume ajunge în premieră în Bârlad