Începând de luna aceasta, spațiul în care funcționează acvariul Grădinii Zoo va fi redeschis publicului, după ce a trecut printr-un complex proces de reabilitare și reamenajare.

La inițiativa Primarului Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BOROȘ, la începutul acestui an s-au alocat 100.000 de lei pentru renovarea clădirii în care urma să fie amenajat un acvariu la standarde europene. După ce a fost renovată clădirea, respectiv începând cu luna mai, au început efectiv și lucrările de amenajare a celor opt bazine ale acvariului. Încă din luna august reamenajarea s-a finalizat, însă cele 18 specii de pești – care vor fi găzduite în acvarii care reproduc în detaliu biotopul amazonian – au avut și încă mai au nevoie de timp de ceva timp pentru acomodare. Noutatea acestei  investiții este că fiecare bazin în parte va fi un biotop în sine, pornind de la substrat, plante și roci, până la melci și creveți care trăiesc în același mediu cu speciile de pești.

„După cum se știe, vechiul acvariu, în care nu s-a investit niciodată, era în totalitate depășit. Având în vedere că la Bârlad încă mai avem norocul de a avea una din ultimele 15 grădini zoologice din țară,obiectivului trebuie să i se acorde atenția pe care o merită. În plus, trebuie ținut cont și de numărul destul de mare de vizitatori pe care îl are anual Grădina zoo. Cred că, așa cum arată acum noul acvariu, în perioada următoare va crește și mai mult numărul celor care o vor vizita”, a spus primarul DUMITRU BOROȘ.

Articolul precedentPolițiștii locali din Bârlad și-au mărit efectivul
Articolul următorVIDEO. Vehicul inedit pe străzile din Bârlad