Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui a fost criticat intens pe rețelele de socializare, fiindcă pe afișul ce mediatiza un simpozion despre femei celebre ale României a fost pusă și Ana Pauker, unul dintre cele mai sinistre personaje politice de după instalarea comunismului.

Directorul muzeului, Ramona Mocanu, se apără și susține că a fost o greșeală de editare, pe care a reparat-o.

”A fost doar o greșeală de editare. Ne-am asumat-o și n-aș vrea să fie judecată activitatea muzeului județean în mod nedrept numai pentru o greșeală”, a spus Ramona Mocanu.

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, alături de Consiliul Județean Vaslui, organizează Simpozionul științific „Femei celebre ale României Întregite”. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile, respectiv 8 și 9 martie 2019, începând cu orele 10, în Sala ”Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean Vaslui.

Simpozionul științific ”Femei celebre ale României Întregite” este înscris în programul ”Centenarul Marii Uniri – 2019” al Ministerului Culturii și Identității Naționale.

”De Ziua Femeii ne propunem o dezbatere despre adevăratele modele feminine care și-au pus amprenta asupra istoriei țării. Dorim să aducem în discuție atât personalitățile feminine istorice care au schimbat destinul național,  prin contribuția adusă la construirea României Mari, cât și pe cele deschizătoare de drumuri în diverse domenii, care ne-au format identitatea și au făcut cunoscută România în lume. În contextul aniversării Centenarului Marii Uniri evocăm, prin intermediul acestui eveniment, femeile care și-au lăsat amprenta în istorie prin curaj și credință în forțele proprii. O parte dintre aceste femei deosebite au rămas în istoria scrisă, o altă parte au fost date uitării. Aducerea lor în actualitate va fi făcută de istorici și cercetători veniți de la diverse instituții din țară”, a mai declarat Ramona Mocanu.

Articolul precedentSporting Vaslui a pierdut amicalul cu SC Oțelul Galați
Articolul următorLMK Vaslui are cei mai mulți olimpici la română