Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetăţenie română care conducea un ansamblu de vehicule deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.

În data de 9 octombrie a.c., în jurul orei 16.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa/ I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, cetățeanul român Teodor S., în vârstă de 36 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format din microbuz şi remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că Teodor S. este posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoriile „ AM, B1 și B” , iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi este necesară și categoria „BE”.

Cu privire la cele constatate Teodor S. a declarat a condus ansamblul de vehicule pe drumurile publice din România până la controlul de frontieră și că nu avea cunoștință despre faptul că permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Articolul precedentPermis de conducere fals depistat la controlul de frontieră
Articolul următorUn bărbat reținut pentru mai multe infracțiuni, a spart geamul de la ușa sediului Poliției