Un polițist din județul Vaslui riscă să ajungă după gratii după ce ar fi încercat să convingă o victimă a unei infracțiuni, să își schimbe declarațiile pentru a-l scăpa „basma curată” pe agresor.

Agentul șef va fi prezentat azi în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Joi, 5 decembrie a.c., ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.)  – Biroul Teritorial Vaslui, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, dintre care una la sediul unui post de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui și o alta la domiciliul unui agent de poliție din cadrul acestei instituții și la domiciliul unei persoane fără calitate specială.

Dosarul penal a fost înregistrat la D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, ca urmare a unui denunț depus în luna august 2019  la D.G.A. – S.J.A. Vaslui, privind suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni de constituire de grup infracțional organizat, șantaj și luare de mită.

Ca urmare a percheziţiilor desfăşurate, în baza probatoriului administrat în cauză de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul S.J.A. Vaslui, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale şi, ulterior, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de agentul de poliţie, reţinându-se comiterea infracţiunii de instigare la favorizarea făptuitorului.

În fapt, în cursul lunii noiembrie 2019, în contextul în care în alt dosar, aflat pe rolul DIICOT – BT Vaslui și în care se efectuează acte de urmărire penală de lucrători din cadrul D.G.A. – S.J.A. Vaslui, privind un alt lucrător de poliție, față de care au fost luate măsuri preventive, inculpatul a determinat o persoană vătămată să revină asupra declarațiilor inițiale, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală cu privire la persoana arestată și pentru îngreunarea cercetărilor în respectiva cauză.

În cauză, procurorul de caz a dispus reținerea inculpatului pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca,în data de 06.12.2019, acesta să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea probării complete a activității infracționale.

În cauză, s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și a Serviciului Tehnic din cadrul D.G.A. .

Articolul precedentUn hoț din Bârlad și-a făcut cumpărăturile plătind cu cardurile pe care le-a furat!
Articolul următorSecretul combinarii aromelor brandurilor mondiale