Războiul din Ucraina a ajuns în ziua 737.

UPDATE 9:09 – Franța va comanda 2.000 de drone kamikaze franceze, o parte pentru Ucraina

Ministerul Forţelor Armate din Franţa va comanda 2.000 de muniţii teleghidate (MTO) de concepţie franceză în următoarele săptămâni, dintre care primele 100 urgente sunt menite a fi livrate Ucrainei până cel târziu în această vară, a anunţat joi ministrul apărării Sebastien Lecornu, informează AFP.

„Am luat decizia de a comanda 2.000 de muniţii teleghidate, atât pentru nevoile armatei franceze, cât şi pentru Ucraina”, a declarat ministrul francez cu ocazia unei vizite la fabrica de drone Delair Lebege, la periferia oraşului Toulouse.

„Dronele kamikaze sunt absolut fundamentale în desfăşurarea operaţiunilor” şi vor putea constitui „un complement la tunul Caesar în materie de artilerie”, a pledat el.

UPDATE

Parisul va trimite 100 de drone de război la Kiev până în vară
Parisul va comanda 100 de drone de la compania franceză Delair, care vor sosi în Ucraina în această vară, a anunţat ministrul Forţelor Armate Sebastien Lecornu. „Printr-un program inovator, Franţa comandă 100 de muniţii telecomandate de la Delair, care vor ajunge în Ucraina în această vară”, a spus Lecornu la X. „În total, 2.000 de muniţii telecomandate vor fi comandate de la industria noastră de apărare. Pentru nevoile armatelor noastre şi nevoile Ucrainei”, a precizat el.

Ucraina, alertă antiaeriană în trei regiuni din est
Alerta antiaeriană a fost declanşată aseară în trei regiuni de est ale Ucrainei: Harkov, Poltava şi Sumî. Presa locală a relatat acest lucru.

Articolul precedentÎPS Teodosie, prima reacție după ședința Sfântului Sinod: „În fiecare zi ne rugăm”
Articolul următorIordănescu a anunțat convocările preliminare pentru amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia