Intervenție finalizată a geniștilor chemați de la Iași după ce printr-un apel la 112 s-a anunțat că în Stația CFR Bârlad s-a descoperit un bagaj suspect. Polițiștii de la Transporturi Feroviare au izolat imediat zona și au solicitat intervenție specializată.

Alarma a fost dată în această dimineață, în jurul orei 10:30, de câțiva angajați care aveau sarcina de a cosmetiza spațiul verde din fața stației CFR Bârlad. La un moment dat, unul dintre ei a dat peste un geamantan voluminos care era cuprins peste mijloc de o curea. Geamantanul era abandonat între tufișurile din apropierea peronului de la Linia 1. Acesta și-a anunțat superiorii, iar aceștia din urmă au chemat agenții de la Poliția Transporturi Feroviare, care au sunt la 112.

S-a luat imediat măsura izolării zonei și a fost solicitată să intervină la fața locului o echipă de geniști a Serviciului de Acțiuni Speciale a compartimentului Pirotehnic din cadrul IPJ Iași. Echipa pirotehnică s-a lăsat puțin așteptată, sosind după aproape patru ore de la apelul efectuat la 112.

Lucrătorii SAS au deschis bagajul suspect, iar în interior au găsit mai multe pungi care conțineau cozonac, o geacă și un recipient PET, cel mai  probabil conținând o băutură alcoolică. După ce genistul care s-a apropiat prudent de bagajul suspect a identificat toate elementele din interior, a dat semne că nu există nici un pericol pirotehnic.

Polițiștii au deschis un dosar penal și urmează să stabilească împrejurările în care a ajuns bagajul pe spațiul verde.

Traficul trenurilor nu a fost afectat.

Articolul precedentExpoziția „Spre o Românie Întregită – mărturii cartografice”
Articolul următorPermis de conducere fals depistat la controlul de frontieră