Autorităţile italiene au anunţat, luni, că au ridicat o alertă de tsunami care viza zona de coastă din sudul ţării, emisă după un puternic seism produs în cursul nopţii în centrul Turciei şi nord-vestul Siriei, care a ucis şi rănit sute de persoane.

 

Departamentul de Protecţie Civilă din Italia a emis un comunicat în care a recomandat populaţiei să se îndepărteze de zonele de coastă, însă ulterior a redus nivelul de alertă şi a transmis pe Twitter că alerta de tsunami a fost ridicată.

Traficul feroviar din regiunile sudice Sicilia, Calabria şi Apulia a fost sistat temporar ca măsură de precauţie, însă a fost reluat în cursul dimineţii, a precizat agenţia într-un comunicat.

Cutremurul cu magnitudinea 7,4 grade, conform Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), a lovit centrul Turciei şi nord-vestul Siriei la ora locală 4:17 (1:17 GMT). Seismul a avut epicentrul în apropierea oraşului turc Gaziantep, nu departe de graniţa cu Siria.

Potrivit bilanțului provizoriu, s-au raportat sute de morți și răniți.

Articolul precedentEste România în pericol după marele cutremur din Turcia și Siria? Gheorghe Mărmureanu explică legăturile cu seismele din țara noastră
Articolul următorAnunț uriaș pentru românii care au rate. Ce se întâmplă cu indicele ROBOR?