InfoCons a realizat un studiu cu privire la alertele emise prin Sistemul de alertă rapidă european, cu privire la numericul măștilor de protecție neconforme.

Conform datelor colectate, în prezent sunt 274 tipuri de măști neconforme, raportate în perioada ianuarie 2020 – decembrie 2021.

Din punct de vedere al țărilor care au emis alertele, situația este următoarea:

 

23.72%  au fost emise de Belgia
18.24% au fost emise de Germania
10.21% au fost emise de Romania

Din punct de vedere al țării de proveniența a măștilor neconforme ce au făcut obiectul acestor alerte, situații este următoarea :

 

85.03% Republica Populara Chineza
6.93%  necunoscuta
3.64% Turcia

Totodată, conform datelor colectate, 38.32% din măștile ce au făcut obiectul acestor alerte sunt contrafăcute, 1.09% nu sunt contrafăcute, iar pentru 60.58% nu s-a identificat încă dacă sunt sau nu contrafăcute.

„Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă, trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstrați bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneți o reclamație! Ia atitudine! InfoCons este alături de tine, 0219615!”, transmite InfoCons. 

Articolul precedentIGSU anunță că două milioane de teste rapide ajung la noapte în România, pentru elevi
Articolul următorAlexandru Rafila, despre certificatul verde: Trebuie să le dăm oamenilor o alternativă până se vaccinează