Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit 95 de kilograme de aromă pentru narghilea, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară, ascunse în diverse locuri în cabina unui autocamion.

În ziua de 01 noiembrie, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un autocamion marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova, cetăţeanul din R. Moldova P.S., în vârstă de 36 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în scopul sustragerii de la controlul vamal, în cabina autocamionului (sub patul cabinei, în frigider și pe rafturi, printre haine), cantitatea de 95 de pachete cu aromă de narghilea, cântărind un kilogram fiecare.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii produselor accizabile descoperite, în valoare totală de 14.250 de lei, şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare, faţă de P.S.a fost dispusă măsura interdicției de intrare  pe teritoriul României pe o perioadă de cinci ani.                      

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentMasca devine OBLIGATORIE în județele care depășesc 1,5 la mie
Articolul următorBilanț coronavirus 3 noiembrie. RECORD ABSOLUT: 7.733 de cazuri noi