Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au acționat în ziua de 12 martie a.c., pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad și Huși, prin efectuarea de controale, în vederea depistării persoanelor care comercializează ilegal produse din tutun.

În ziua de 12 martie a.c., între orele 09:00 – 13:00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui au desfășurat mai multe controale, pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad și Huși , în vederea depistării persoanelor care comercializează ilegal produse din tutun.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați 50 de agenți economici  și legitimate peste 80 de persoane.

Au fost constatate 2 infracțiuni (o infracțiune de contrabandă prevăzută și pedepsită de art. 270 din Codul Vamal și o infracțiune prevăzută și pedepsită de art. 90  din Legea 84/1998  privind mărcile și indicațiile geografice) .

Au fost ridicate, în vederea confiscării 1.037 țigarete și produse (legume, produse alimentare) în valoare totală de peste 1.600 lei, comercializate fără documente legale de proveniență.

De asemenea, polițiștii au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale, dintre care 30 pentru încălcări ale Legii 12/1990 (privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite) și 5 pentru abateri la O.U.G. 28/1999  (obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale).

Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 50.500 de lei.

Articolul precedentPreoții șantajiști, băgați la închisoare
Articolul următorUn curier din Huși, sub control judiciar, după ce a furat banii clienților