Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au acționat zilele trecute, pe tot cuprinsul județului Vaslui, prin efectuarea de controale, în vederea prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor ilicite ce se comit în domeniul comerțului de produse agro-alimentare.

În ziua de 07 martie a.c., între orele 10:00 – 13:00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui au desfășurat, pe raza județului Vaslui, o acțiune de verificare a activităţii agenţilor economici şi persoanelor fizice, în vederea prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor ilicite ce se comit în domeniul comerțului de produse agro-alimentare.     

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați 34 de agenți economici (22 societăți comerciale și 12 producători agricoli) și legitimate peste 40 de persoane. A fost constatată 1 infracțiune de evaziune fiscală, prevăzută și pedepsită de art. 9 din Legea 241/2005 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Au fost ridicate, în vederea confiscării, produse (flori și pui vii) în valoare totală de peste 2.000 lei, comercializate fără documente legale de proveniență.

De asemenea, polițiștii au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale, dintre care 34 pentru încălcări ale Legii 12/1990 (privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite), 5 la O.U.G. 28/1999  (obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale) și 1 la Legea 8/1996 (privind dreptul de autor și drepturi conexe).

Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 23.000 de lei.

Activitățile desfășurate de polițiștii vasluieni vor continua și în perioada următoare, în vederea menținerii unui climat de legalitate în activitatea economică și protejării consumatorului.

Articolul precedentDOLIU. Un fost medic bârlădean, a trecut în neființă! De ce era acesta apreciat de oameni.
Articolul următorSe cunosc semifinalistele la Winter Cup Vaslui