În perioada 26-27octombrie, peste 100 de polițiști și jandarmi au fost implicați la nivel județean, într-un plan de acțiune pentru creșterea siguranței publice.

Polițiștii au desfășurat activități ce au vizat creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc prin prezenţa activă a poliţiştilor în zonele de risc identificate, legitimarea persoanelor suspecte, controlul corporal al acestora, verificarea autovehiculelor cu care se deplasează precum și constatarea de infracţiuni la regimul rutier sau de natură judiciară, comise stradal.

Astfel, pe raza municipiului Vaslui și a celor 2 secții de poliție rurală arondate, a fost derulată o acţiune poliţienească, de mare amploare, în sistem integrat, cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui (structurile de ordine publică, investigații criminale, poliție rutieră, investigarea criminalității economice și polițiștii din cadrul serviciului acțiuni speciale), precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui.

Cu ocazia filtrelor instituite, au fost verificate peste 190 de autovehicule, legitimate și controlate corporal peste 530 de persoane. De asemenea au fost verificați 40 de agenți economici fiind ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 1500 lei.

Urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 128 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 70.000 lei. De asemenea, aceștia au reținut 4 de permise de conducere, 4 certificate de înmatriculare și au dispus retragerea unui set de plăcuțe de înmatriculare.

Au fost efectuate 190 de testări alcoolscopice iar 15 persoane au fost testate cu aparatul DrugTest pentru depistarea consumului de substanțe psihotrope.

Totodată, cu ocazia acțiunii, au fost constatate 4 infracțiuni, 2 privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, ca urmare a unei testări cu aparatul DrugTest, și 1 cu privire la conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Articolul precedentVitezoman cu… doi cai putere! N-a mai putut stăpâni căruța și a intrat într-un cap de pod
Articolul următorVasluian prins la volan fără permis de conducere