CEX al PSD a votat, marți seara, pentru excluderea din partid a Anei Birchall, fostul ministru al Justiției, și parlamentar de Vaslui.

Viorica Dăncilă s-a abținut la votul pentru excluderea lui Birchall, împotriva căreia s-au exprimat 8 membri ai CEX. 

Ana Birchall a căzut în dizgrația conducerii PSD pentru modul în care și-a exercitat mandatul de ministru al justiției, de pe poziții reformiste, pronunțându-se de exemplu împotriva secției speciale.

Ea a avut și un mesaj nespecific PSD în ziua alegerilor.

Deputatul de Vaslui suține că a votat pentru ”România meritocrației, a profesionalismului, a respectului față de lege și domnia legii” și vorbește despre ”potențialul enorm al României care așteaptă să fie descătușat”.

Birchall a precizat că a aflat din presă, că a fost exclusă din PSD, ”adică din partidul în care am muncit o viață întreagă, fără ca macar sa fi fost invitata la sedinta sa aud „capetele de acuzare” si sa pot raspunde. În ciuda acestei atitudini de neînțeles din partea colegilor mei, nu mă voi dezice de valorile care m-au ghidat pe parcursul întregii mele cariere politice: justiția, profesionalismul, responsabilitatea, valorile europene și euroatlantice.
Plec din acest partid cu conștiința curată că am gestionat agendele instituțiilor pe care le-am condus, cu echilibru, seriozitate și profesionalism. Susțin în continuare că valoarea, profesionalismul și cinstea trebuie să primeze în orice funcție din statul român, indiferent de culoarea politică.
M-am pus mereu în slujba romanilor, a Romaniei, și o voi face în continuare, fără nicio abatere de la acest deziderat.
În mod special, vreau să amintesc de mandatul excelent pe care l-am avut în fruntea Ministerului justiției, unde, alături de fostele mele colege și de foștii mei colegi, adevărați profesioniști ai dreptului, am muncit cu seriozitate, cu buna credinta, cu responsabilitate si profesionalism pentru a asigura respectul fata de lege, domnia legii, pentru a apropia actul de justiție de români, începând astfel un proces de recâștigare a încrederii în actul de justiție din România, greu încercată în ultimii 3 ani.

Adresez mulțumiri reprezentanților presei care au reflectat cu bună credință activitatea mea din ultimii ani.
Merg cu încredere înainte, înarmată cu multă răbdare și cu credința că in Romania lucrurile se vor așeza pe un făgaș normal”.

Articolul precedentPrimăria Bârlad și-a luat mașină nouă: un Duster Prestige în valoare de 95.000 de lei
Articolul următorBârlădenii sunt așteptați la Muzeul „Vasile Pârvan” pentru o „Incursiune în universul religios preistoric”