Anchetă în curs la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, după ce duminica trecută o femeie gravidă ar fi fost refuzată și direcționată căre unitatea spitalicească din Vaslui, pe motiv că era suspectată de infectare cu virusul Covid 19.

Bârlădeanca, cu sarcina în luna a noua, s-ar fi prezentat la UPU Bârlad cu febră și temperatură crescută și în ciuda faptului că spitalul din Bârlad a fost desemnat unitate de suport Covid 19 (linia a doua), ea ar fi fost refuzată și trimisă la Spitalul Municipal de Urgență din Vaslui.

Femeia se afla în izolare la domiciliu, alături de soțul său, recent întors din Regatul Unit.

Atât DSP Vaslui cât și spitalul din Bârlad au demarat câte o anchetă în acest caz pentru a clarifica dacă se impunea direcționarea gravidei către unitatea medicală din Vaslui și dacă cazul semnalat în presă se confirmă.

„În acest moment se fac verificări și există o anchetă în curs în legătură cu cazul semnalat în presă. După finalizarea anchetei, rezultatul va fi prezentat oficial”, a precizat medicul Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Articolul precedentMinistrul Muncii revine cu detalii despre pensiile românilor: Încercăm să le plătim PÂNĂ în Paște
Articolul următorKlaus Iohannis, apel către români: ”Haideți să respectăm normele stabilite de autorități”