Andrei Bordeianu, elev al Liceului ”Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui a susprins întreaga comisie de evaluare de la faza națională a Olimpiadei de Fizică, ce a avut loc la Târgoviște.

Elevul pregătit de profesorul Cătălin Ignat a fost cel mai bun la proba teoretică, unde a terminat pe primul loc.

Cumulat cu proba experimentală, Andrei Bordeianu s-a clasat pe locul 2 la nivel național, obținând medalia de aur.

”A fost o surpriză și pentru mine, fiindcă nu mă așteptam la locul 2. Am mai obținut premii la fizică, însă cel de anul acesta nu se compară cu nimic. Am fost mult mai relaxat în timpul concursului”, a spus elevul de la LMK.

Andrei Bordeianu a fost recompensat de către președintele Comisiei Naționale cu premiul ”Uliu”, pentru performanța de a obține un premiu sau mențiune în toți anii de liceu la faza națională a Olimpiadei de Fizică.

Acesta s-a remarcat din clasa a VI-a când era îndrumat de prof. Dyana Cruceanu şi a continuat cu succes la toate competițiile școlare în toți cei 4 ani de liceu unde a fost îndrumat de prof. Cătălin Ignat.

La Târgoviște, echipajul vasluian a mai obținut alte cinci mențiuni și premii.

Iustina Aurelia Novac, elevă în clasa a VII-a la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui și Alexandru Cristea (clasa a IX-a) de la Colegiul Național ”Cuza Vodă” Huși, au obținut mențiune MEN și medalii de argint.

Tot medalii de argint au obținut și Andreea Ioana Mihalachi(clasa a VIII-a) de la LMK Vaslui și Cosmin Mircea Croitoru (clasa a IX-a) de la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad.

Medalia de bronz a fost obținută de Norina Alexandru (clasa a IX-a) de la LMK Vaslui, iar Alexandru Gabriel Aliciuc (LMK) a primit Diplomă de Onoare.

”Din urmă se remarcă alte generaţii de olimpici care îşi propun şi reuşesc să facă faţă provocărilor şi să obţină rezultate ce încununează efortul lor şi a profesorilor care îi îndrumă la clasă şi la Centrul de Excelenţă recent înfiinţat şi în judeţul Vaslui. Lotul olimpic a fost alcătuit din 12 elevi proveniţi de la cele mai reprezentative şi prestigioase unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui. Dintre aceştia 8 elevi sunt de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, 3 elevi sunt de la Colegiul Naţional “Cuza Vodă” Huşi şi 1 elev este de la Colegiul Naţional “Gh. Roşca Codreanu” Bârlad. Aceşti elevi sunt împătimiţi să cunoască tainele fizicii şi dornici să facă performanţă în domeniul ştiinţe. 7 elevi dintre elevii care au participat la etapa naţională a celei de a 55 ediţie a olimpiadei de Fizică au obţinut rezultate care le fac cinste lor, profesorilor şi părinţilor şi cu care ne mândrim”, a conchis Irina Dumitrașcu, inspector de fizică la Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

Articolul precedentLocalitățile fără energie electrică în perioada 8 – 10 mai
Articolul următorEminescu, în 200 de ediții, prezentat la Biblioteca Vaslui