”Un angajat al Penitenciarului Vaslui a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuţii de serviciu atât în sectorul administrativ, cât şi în sectorul operativ, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie. Ultima sa prezentare la unitate a fost în data de 23.06.2020”, este anunțul făcut de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Având în vedere că poliţistul de penitenciare a interacţionat cu membri din comanda unităţii, s-a dispus, preventiv, scoaterea acestora din serviciu. Urmare a situaţiei create, în prezent, conducerea Penitenciarului Vaslui este asigurată cu personal al locului de deţinere care nu a intrat în contact cu persoana confirmată COVID-19.

Activităţile manageriale vor fi sprijinite inclusiv de un reprezentant al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. În prezent, misiunile specifice se derulează în condiţii optime, fără disfuncţionalităţi. Din primele verificări, nu a fost identificat niciun risc epidemiologic pentru persoanele private de libertate.

 

Articolul precedentCare sunt cele mai periculoase zone cu bolnavi de coronavirus din România
Articolul următorCreștere alarmantă a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul COVID-19! 555 în ultimele 24 de ore