În cadrul Toamnei Culturale Hușene, Ansamblul Folcloric ”Trandafir de la Moldova” a aniversat 20 de ani de activitate.

Evenimentul a fost sărbătorit pe scena din Piața Tricolorului, în fața a mii de hușeni, alături de Ansamblul ”Hora Vasluiului” și Orchestra „Lăutarii”, alături de maestrul Nicolae Botgros.

A fost o seară de folclor autentică, fiind prezentată munca fantastică a celor doi sufletiști ai Ansamblului hușean, dirijorul Valerică Petraru și coregraful Virginel Solomon.

”I-am avut alături de noi pe o parte dintre cei care făcut parte din ansamblu în decursul acestor ani, în orice calitate, Aceștia s-au bucurat alături de noi, mulțumindu-le prin muzică și dans popular. Ansamblul „Trandafir de la Moldova” va exista și peste 20 de ani, pentru că acest microb al folclorului li s-a întipărit în suflete tinerilor dansatori ăi instrumentiști. Aceștia, în timp, vor deveni părinți, bunici, iar la rândul lor vor transmite mai departe dragostea pentru tradiție”, a declarat Valerică Petraru.

Ansamblul a apărut pe 1 noiembrie 1999, iar de atunci s-a remarcat la diferite concursuri și festivaluri naționale și internaționale.

Acum, ”Trandafir de la Moldova” reprezintă o reconstituire a satului românesc, iubitorii de folclor admirând prin dans, scene din viața rurală, de la culesul viilor, la hora satului, până la nunta de altădată.

Articolul precedentO familie întreagă din Huși și-a pierdut viața în cumplitul accident de la Iași
Articolul următorPrin noroaie, din dragoste pentru fotbal!