Sala Thalia din Sibiu a găzduit sâmbătă seara evenimentul de premiere a celor mai buni sportivi ai Federaţiei Române de Taekwon-do ITF în anul 2019. Evenimentul a fost onorat de prezenta vicepremierului României, deputatul de Sibiu – Raluca Turcan, de cea a preşedintei Consiliului Judeţean Sibiu – Daniela Cîmpean, precum şi de participarea reprezentanţilor altor instituţii publice cu atribuţii în domeniul sportului, de un număr mare de sportivi, antrenori, de părinţi şi prieteni ai acestora.

„Gala de la Sibiu a fost cea mai bună ocazie pentru noi de a sărbători cei 20 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Taekwon-do ITF, de a le mulţumi celor care ne-au fost alături. Sportivii noştri au ajuns la un nivel de performanţă foarte înalt pentru o Federaţie atât de tânără şi m-am bucurat să-i felicit, să îi asigur de toată susţinerea noastră şi să le spun că ei sunt cartea noastră de vizită”, a declarat Cosmin Oprescu, preşedintele Federaţiei Române de Taekwon-do ITF.

Cu ocazia Galei de la Sibiu au fost premiaţi pentru întreaga activitate în taekwon-do-ul românesc Mureşan Alexandru (Cluj-Napoca), Popa Cristinel (Călan-Hunedoara), Tripa Ferenc (Oradea) şi Miron Marcel (Vaslui), acesta din urmă ca cel mai titrat sportiv din istoria Federaţiei, cu 10 titluri de Campion European la Taekwon-do la probele individuale.

De asemenea, au fost acordate distincţii aferente anului 2019:

1. Proba tull – Filip Alexandru, Vaslui, antrenor Ionicescu Marius

2. Proba luptă – Dancu Ioan Marius, Sibiu, antrenor Lazurca Alin

3. Proba spargeri forţă – Gheţeu Larisa Andra, Vaslui, antrenor Hondru Mihai

4. Tehnici speciale – Hondru Mircea, Vaslui, antrenor Hondru Mihai

Distincţia de cel mai bun sportiv al Federaţiei Române de Taekwon-do ITF in anul 2019 a fost acordată sportivei Kovaci Andra (antrenor Oprescu Cosmin), din Haţeg.

Cele mai bune cluburi ale anului 2019 au fost:

locul III – Clubul Sportiv PUMA din Sibiu. Preşedinte Alin Lazurca;

locul II – Dragonul din Baia Mare. Preşedinte Dan Goron;

locul I – Liga de Est din Vaslui. Preşedinte Mihai Hondru.

Gala Federaţiei de Taekwon-do de la Sibiu a inclus şi un moment dedicat recunoaşterii implicării reprezentanţilor autorităţilor în susţinerea proiectelor sportive, distincţii în acest sens fiind acordate Doamnelor Raluca Turcan, viceprim-ministrul României şi deputat de Sibiu, Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu şi Nicoleta David, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport din Sibiu.

De asemenea, cu această ocazie, au fost premiaţi cei mai buni sportivi ai Clubului PUMA din Sibiu: cel mai bun senior – Dancu Ioan Marius; cel mai bun junior -Văcariu Vlad; cea mai bună junioară – Oltean Oana; cel mai bun sportiv sub 14 ani – Trînbiţaş David; cea mai buna sportivă sub 14 ani – Răchiţan Ştefania.

La finalul evenimentului a fost salutată activitatea membrilor Biroului Federal.Imagine

Anul 2019 a fost unul dintre cei mai buni ani din istoria taekwon-do-ului românesc, cu multiple participări şi medalieri internaţionale, cu un interes în creştere al publicului pentru acest sport şi cu un nivel de organizare superior atât în ceea ce priveşte evenimentele interne, cât şi în ceea ce priveşte activitatea cluburilor. Preocuparea Federaţiei Române de Taekwon-do ITF a avut în vedere în 2019 susţinerea tuturor cluburilor şi sportivilor cu performanţe notabile, precum şi reprezentarea în cele mai bune condiţii şi cu cele mai bune rezultate a României în străinătate. De asemenea, Federaţia şi-a asumat un rol activ în organizaţiile internaţionale din care face parte, fie că a fost vorba despre cele europene sau mondiale, precum şi rolul de partener real al instituţiilor naţionale cu atribuţii în domeniul sportului.

Articolul precedentDouă cluburi Credo Impact deschise de Episcopia Hușilor, la Bârlad și Hârșova
Articolul următorAtenționare ANM: Vasluiul și alte 24 de județe sunt vizate de atenționare COD GALBEN de vânt puternic!