Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui a primit din partea Ministerului Sănătății 4,5 milioane lei pentru achiziția de echipamente medicale.

Contribuția Consiliului Județean, administratorul celei mai mari unități spitalicești din județ, este de 480 mii lei.

Cu acești bani se vor cumpăra o masă de operații în domeniul ortopedie, un aparat radiologic pentru grefe, un aparat radiologic pentru secția TBC, un aparat de colorat lamele, pentru Laboratorul de analize medicale, și un cromatograf pentru determinarea alcoolemiei, care va ajunge la Serviciul de Medicină Legală.

”Deja, procedurile de achiziție sunt în fază avansată, în perioada următoare vom semna contractele cu furnizorii și apoi să primim echipamentele. Pacienții vor putea beneficia de noile dotări începând din luna septembrie, ori, în cazul echipamentelor pentru care este necesară obținerea de autorizații speciale, la începutul lunii octombrie. Avem deja personalul medical necesar operării acestor aparate și echipamente, vor mai veni și alți medici tineri, pentru că noi continuăm eforturile pentru a atrage personal medical calificat și bine pregătit”, a declarat Ana Smaranda Rinder, managerul SJU Vaslui.

Articolul precedentHușana Huși a început pregătirile pentru debutul în liga a 3-a
Articolul următorO femeie din Vaslui a murit ca urmare a unui apel fals