România are o aplicaţie anti-inundaţie în valoare de 47 de milioane de euro, cu ajutorul căreia dezastrele ar putea fi evitate. De ani de zile, însă, aplicația nu poate fi folosită, relatează Realitatea PLUS.

Este vorba despre un proiect ce a fost amenjat încă din anul 2014. Aplicația a fost inaugurată de Administrația Națională pentru Apele Române și se numește Harta Hazard pentru inundații.

După cum îi spune și numele, aplicația conține o serie de hărți electronice care sunt postate pe un site ce nu poate fi accesat în momentul de față. 

Dacă ar funcționa, prin intermediul acestei aplicații, orice primar sau orice persoană dacă localitatea, respectiv casa sa este în pericol de inundații la o următoare viitură. Ba chiar mai mult, poate estima dezastrul care ar avea loc. În acest fel, primarii ar putea construi diguri suplimentare în cazul în care prin localitate trece un râu, un pârâu ce face parte dintr-un bazin hidrografic care este amenințat de inundații.

Aplicația este cert că ar fi putut fi de mare ajutor, însă din 2014 și până în momentul de față, această investiție nu a produs rezultate pentru că în contractul de 47 de milioane de euro nu au fost prevăzute și servicii de mentenanță. 

Articolul precedentCOD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată
Articolul următorCoronavirus: Câte cazuri noi au fost raportate astăzi