Toți suspecții din dosarul „Fabrica de vise” au răsuflat ușurați, miercuri după-amiază, după decizia judecătorilor ieșeni, care au hotărât să-i „pedepsească” la domiciliu. Printre persoanele reținute la Iași, se numără și un bârlădean, C.B.T, care este un apropiat al grupării care în urmă cu 8 ani a fost implicată în celebrul dosar anchetat de FBI privind infracțiuni cibernetice și extrageri ilegale de bani de la TAM-uri din mai multe țări, cu un prejudiciu total de peste 11 milioane de dolari. Patronul tutungeriei din Bârlad, de pe bulevardul Primăverii, se pare că nu avea cunoștință despre conținutul de substanțe interzise introduse în dispozitivele de vapat, drept urmare procurorii l-au lăsat să plece liber acasă, scrie bdbnews.ro .

Polițist de la IPJ Iași, ambala droguri în timpul liber

IPJ Iaşi a confirmat, miercuri, că a fost informat de către DIICOT că un polițist a fost reținut și a precizat că agentul de poliție a fost pus la dispoziţia procurorilor.
 
Reprezentanţii IPJ Iaşi au confirmat faptul că poliţistul reţinut de procurorii DIICOT, Vlad C. Acatrinei, este implicat în dosarul care vizează o grupare care comercializa dispozitive de vapat şi dulciuri susceptibile de a avea efecte psihoactive. Poliţistul ieşean a fost reţinut după ce a fost audiat la sediul DIICOT Iaşi. Acesta a declarat că lucra la fabrică în timpul liber și se ocupa de ambalarea produselor, fără să știe că ele conțin substanțe periculoase.

În filiera produselor de vapat cu droguri din Iași, „infiltrat” și un interlop bârlădean pe post de „Suport Manager”

În urma perchezițiilor efectuate în cursul zilei de marți, la audieri au fost duse mai multe persoane, însă doar 20 dintre ele sunt prezentate în fața magistraților de la Tribunalul Iași cu propunerea arestării preventive.
 
Printre cei reținuți de procurorii DIICOT se numără și un bârlădean, C.B.T., un apropiat al grupării din Bârlad care a devalizat instituții bancare din Oman și SUA în anul 2015. Se pare că acesta era un pion destul de important și ocupa funcția de „suport manager” în interiorul firmei CanX CBD, societatea comercială care a făcut obiectul întregii operațiuni a procurorilor de la Crima Organizată.

Bârlădeanul a „migrat” în Iași, la aproximativ doi după ce, în 2015,  procurorii DIICOT – Structura Centrală, au descins la Bârlad însoțiți de agenți FBI în dosarul mai sus amintit, în care a fost înregistrat un prejudiciu de peste 11 milioane de dolari. Nici până în ziua de azi (n.r.- septembrie 2023) nu a fost recuperat nici măcar un dolar din prejudiciul uriaș contorizat în moneda americană.

Justiție „blândă”: arest la domiciliu si control judiciar, deși au pus în pericol sănătatea copiilor. Site-ul prin care se vindeau online produsele cu HHC, închis.

Magistrații de la Tribunalul Iași s-au dovedit extrem de îngăduitori cu cele 20 de persoane aduse în sala de judecată de procurorii DIICOT cu propunerea măsurii arestului preventiv și în cursul după-amiezii de 20 septembrie, au decis că pretențiile acestora de a-i trimite după gratii sunt neîntemeiate. Astfel, judecătorii ieșeni au considerat să-i trimită în arest la domiciliu pe jumătate din cei 20, iar pentru cealaltă jumătate s-a dispus măsura controlului judiciar.

Vreme de aproape un an, pe piaţa din România au ajuns o sută de mii de dispozitive de vapat şi sute de mii de dulciuri cu substanţe psihoactive. Erau vândute în 23 de judeţe, de multe ori în apropierea şcolilor, iar copiii erau atraşi de bomboane fără să ştie ce conţin.

În 27 de produse tip vaping cu HHC comercializate s-au găsit inclusiv cantități semnificative de metale grele, plumb, paladiu, platină, cadmiu, nichel şi agenți chimici toxici.

Platforma online prin intermediul căreia suspecții comercializau produsele care conțineau substanțe interzise a fost închisă prin ordinul procurorului de caz, astfel că euphoriashop.ro nu mai poate fi accesat.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentUEFA a anunțat sancțiunile după incidentele de la partida România – Kosovo
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET