Andrei Mihăiță Petraru, în vârstă de 26 de ani, din Vaslui, a fost plasat de judecătorii ieșeni sub măsura arestului domiciliar după ce duminica trecută, pe raza localității Iași, a intrat cu autoturismul într-un refugiu de tramvai. Norocul a făcut că  în acel moment să nu se afle nimeni în stația respectivă, rezultând doar pagube materiale.

Deplasați la locul accidentului, polițiștii ieșeni l-au testat pe vasluian cu aparatul alcooltest, iar valoarea rezultată a indicat 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice.

Urmare a cercetărilor efectuate, Andrei Mihăiță Petraru a fost reținut pe 25 noiembrie în baza unei ordonanțe de reținere pentru 24 de ore și ulterior prezentat în fața magistraților de la Judecătoria Iași cu propunere de arestare preventivă, însă aceștia au decis plasarea lui sub măsura arestului la domiciliu.

„Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 24 noiembrie, un tânăr, de 26 de ani, din județul Vaslui, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu refugiul unei stații de tramvai. În urma impactului nu au rezultat victime omenești. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Urmare a analizei probelor biologice, s-a stabilit ca vasluianul în vârstă de 26 de ani avea o alcoolemie de 0,99%. Pe numele lui polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.