Războiul din Ucraina continuă în ziua cu numărul 654.

Atac rusesc cu dronă asupra Odesei
Forţele Aeriene ale Ucrainei raportează că trupele ruse folosesc drone de atac de tip Shahed din Marea Neagră în direcţia regiunii Odesa. Acest lucru a fost raportat de agenţia ucraineană Ukrinform. Forţele aeriene au raportat ulterior că ameninţarea implică şi districtele Izmail şi Bilhorod-Dnistrovsky.

Borrell: Lavrov va asculta condamnarea unanimă a Rusiei
Pentru Înaltul Reprezentant al UE Josep Borrell, prezenţa ministrului rus de externe Serghiei Lavrov la summitul OSCE de la Skopie îi va permite lui Lavrov însuşi să asculte din nou condamnarea unanimă a politicii Moscovei şi a agresiunii armate a acesteia împotriva Ucrainei. „Decizia dumneavoastră de a-i permite lui Lavrov să participe la summit este în concordanţă cu obiectivul nostru comun de a menţine în viaţă multilateralismul”, a spus Borrell după discuţiile de seara la Skopie cu prim-ministrul macedonean Dimităr Kovacevski.

„Lavrov trebuie să audă din nou de la toată lumea de ce condamnăm Rusia şi de ce o izolăm. Este o ocazie bună pentru el, ca apoi să se întoarcă la Moscova şi să-i spună maestrului Kremlinului că OSCE şi UE rămân unite în condamnarea comportamentului ilegal şi agresiv al Rusiei”, a adăugat şeful diplomaţiei europene, prezent la cina informală împreună cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken şi ceilalţi participanţi la summit.

Potrivit presei locale, Lavrov este de aşteptat să sosească miercuri seară în capitala Macedoniei.

Articolul precedentArmistițiul dintre Israel și Hamas a fost prelungit în ultima clipă
Articolul următorCoduri galben și portocaliu de ploi – ANM a emis avertizările – Harta cu zonele cele mai afectate