Polițiștii recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere. În mai multe județe din țară este semnalată prezența ceții, pe majoritatea drumurilor.

În condițiile în care ceața est prezentă pe mai multe drumuri țară, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză redusă, iar fiecare manevră să fie efectuată după o temeinică asigurare.

Recomandăm ca luminile de întâlnire să fie aprinse și pe timp de zi, pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiții de ceată densă, trebuie folosite și luminile de ceață.  

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Pietonilor, bicicliștilor și căruțașilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile și să fie conștienți de faptul că pe timp ce ceață sunt mai greu vizibili în trafic.

Articolul precedentSprijin financiar pentru agricultori: 250 fermieri vor primi 24 milioane lei
Articolul următorAtenție la genți și buzunare!