În această perioadă internetul, în special rețelele de socializare, au devenit un mediu atractiv pentru persoanele care vor să profite de naivitatea celor care le  utilizează. 

Acestea folosesc metode ingenioase și promisiuni, pentru a atinge mai multe scopuri: obținerea de date personale, piratarea conturilor, furtul identității, inițierea unor plăți ilicite în numele victimelor, ori să convingă victima să facă orice tip de activități împotriva propriului interes, precum transfer de bani ori divulgare de date. 

Una dintre metodele identificate de polițiști pe o rețea de socializare, în această perioadă, are ca mod de operare convingerea potențialelor victime să depună sume de bani într-un cont pentru a putea primi o sumă și mai mare de la o persoană care ar suferi de o boală incurabilă și vrea să-și  doneze toți  banii celor care ar putea să le folosească mai mult decât lor. 

Aceasta pune la dispoziție o adresă de e-mail, iar când este contactată convinge victimele să-si deschidă un cont unde să le fie virați banii, cu condiția ca înainte, să depună ei o anumită sumă de bani. 

Polițiștii vă recomandă să fiți atenți la astfel de ”oferte” care circulă pe rețelele de socializare și să nu depuneți sau să virați sume de bani pentru a intrata în posesia unor așa-zise ”donații”. 

 

Articolul precedentAi grijă să nu transformi Ignatul într-o tragedie! Sfaturi de la pompieri
Articolul următorBilanț coronavirus 17 decembrie: 5.697 de cazuri noi și 107 decese