Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting de cod galben pentru mai multe județe ale României. 

Valabil de la : 10-12-2021 ora 6:45 până la : 10-12-2021 ora 9:00

In zona : Județul Galaţi;
Județul Iaşi;
Județul Vaslui;

Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m,

In zona : Județul Bacău: zona joasă;
Județul Botoşani;
Județul Suceava: zona joasă;
Județul Neamţ: zona joasă;
Județul Vrancea: zona joasă;

Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, trecător asociată cu burniță ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea poleiului sau ghețușului.

Valabil de la : 10-12-2021 ora 5:00 până la : 10-12-2021 ora 9:00

In zona : Județul Covasna: Baraolt, Brăduț, Bățani, Belin, Vârghiș, Aita Mare;
Județul Harghita: zona depresionară;

Se vor semnala : local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, asociată cu burniță ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea poleiului sau ghețușului.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, se circulă în condiții de ceață, care reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Bacău, Botoșani, Buzău, Călărași, Covasna, Harghita, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Neamț, Suceava și Teleorman, iar în funcție de condițiile locale, se poate forma poleiul.

Recomandăm conducătorilor auto să sporească atenția la volan, să mărească distanța de siguranță între vehicule şi să folosească luminile de ceață din dotarea autovehiculelor. Evitați manevrele riscante!

Articolul precedentMinisterul Finanțelor stabilește regularitatea dialogului cu mediul de afaceri
Articolul următorDRAMA bunicilor României, ostatici ai singurătății. Cât de greu trăiesc bătrânii, izolați, în case – Reportaj tulburător