Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Toyota RAV4, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Italia.

În ziua de 06 ianuarie a.c., în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, Serghey M., cu cetățenie bulgară și R. Moldova, în vârstă de 41 de ani, conducând un autoturism marca Toyota RAV4,  înmatriculat în Elveția.

 Existând suspiciuni cu privire la certificatul de înmatriculare prezentat la controlul de frontieră pentru autoturismul în cauză, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, constatând astfel că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Totodată, în urma activităţilor specifice desfăşurate, colegii noştri au mai stabilit faptul că autoturismul are altă serie de şasiu, decât cea care figurează în documentele prezentate la control. În cursul zilei de ieri s-a primit, de la autorităţile competente, confirmarea că  mijlocul de transport condus de Serghey M. figurează ca fiind declarat furat de autorităţile din Italia.

Cu privire la aspectele constatate, Serghey M. a declarat că nu este proprietarul autoturismului, în schimbul sumei de 500 de euro trebuia să transporte mijlocul de transport din Milano-Italia, în Chișinău-R. Moldova. Acesta a mai adăugat că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de  uz de fals, furt și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculareiar autoturismul, în valoare de 138.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Articolul precedentJoi, 10 ianuarie, se oprește apa în Bârlad!
Articolul următorDirecția pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor Bârlad, are șef interimar!