Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Toyota CHR, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Germania.

În ziua de 01 octombrie a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, C.A., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 40 de ani, care conducea un autoturism marca Toyota, model CHR, an fabricaţie 2017, cu numere de înmatriculare spaniole.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, polițiștii au efectuat verificări suplimentare prin intermediul structurii de specialitate din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, constatând astfel că seria de şasiu prezintă urme de modificare.

În urma verificărilor specifice efectuate s-a stabilit că, potrivit seriei reale de şasiu a autoturismului, acesta figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Germania începând cu data de 23.09.2019.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat de curând autoturismul, plătind suma de 15.000 de euro și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 90.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Articolul precedentPublic numeros la Zilele Teatrului Tânăr
Articolul următorDelgaz Grid obţine o nouă finanţare europeană pentru o investiție de peste 31 de milioane de lei în judeţul Vaslui