Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit trei persoane care conduceau un autoturism marca Mercedes Benz 220, un BMW 320D și unul marca Smart Forfour, care figurau ca fiind furate din Marea Britanie, Italia, respectiv Spania.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa- I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, G.V., cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 29 de ani conducând un autoturism marca Mercedes E220, înmatriculat în Marea Britanie, românul L.G., în vârstă de 28 de ani, conducând un autoturism marca BMW 320S, înmatriculat în România şi cetăţeanul din Republica Moldova P.A., în vârstă de 27 de ani, conducând un autoturism marca Smart Forfour, înmatriculat în Republica Moldova.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că toate cele trei autoturisme figurează în bazele de date ca fiind furate, astfel: primul, marca Mercedes E220 este căutat de autorităţile din Marea Britanie, din data de 18.03.2019, cel de al doilea, marca BMW 320S, de cele din Italia, din data de 19.04.2019, iar autoturismul marca Smart Forfour, căutat de autorităţile din Spania din anul 2010.

Cu privire la cele constatate de către poliţişti, persoanele au declarat că au achiziţionat autoturismele plătind 7.000 de lire, 3.100 de euro, respectiv 3.000 de euro, au fost cumpărători de bună-credinţă şi nu au avut cunoştinţă despre faptul că acestea figurau ca fiind declarate furate.

Autoturismele în valoare totală de 100.500 lei au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, poliţiştii de frontieră efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Articolul precedentO nouă ediție a taberelor „Copilărie și credință” debutează astăzi în Episcopia Hușilor
Articolul următorFără incidente la prima probă scrisă de la bac