Curtea de Apel Iași a decis luni confiscarea sumei de 192.156,60 euro, de la Dediu Marius Robert si soția acestuia, bani care nu ar putea fi justificați, urmare a neconcordanțelor dintre venitul realizat și averea dobândită, conform unui comunicat remis de Agenția Națională de Integritate în anul 2015. Decizia Curții de Apel nu este definitivă.

Dediu Marius Robert este polițist în cadrul Biroului Rutier Bârlad. În anul 2015 el a intrat în vizorul Agenției Naționale de Integritate (ANI) care a dispus efectuarea unui control după ce s-a constatat că existau diferențe nejustificate dintre veniturile realizate și averea dobândită, în cuantum de 1.138.197 Lei (aprox. 272.010,85 Euro, la acea vreme).

Imediat, polițistul Marius Dediu a contestat acțiunea ANI în instanță, însă magistrații ieșeni au respins demersul său. Un cunoscut notar din Bârlad a încercat să-i ia apărarea polițistului susținând că diferența nejustificată de bani găsită în „patrimoniul familiei” Dediu i-ar aparține și că, de fapt, polițistul nu ar fi fost decât o „acoperire” în anumite tranzacții cu terenuri, pe motiv că prețurile ar fi fost umflate artificial la doar la auzul intenției notarului de a cumpăra. Între notar și polițist ar exista o relație de rudenie.

Comunicatul ANI din 2015:

„Agentia Nationalã de Integritate a constatat existenta unei diferente nejustificate în cuantum de 1.138.197 de lei (272.010 euro) între averea dobânditã si veniturile realizate de cãtre Dediu Marius Robert, agent sef în cadrul Ministerului Administratiei si Internelor – Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui, Politia municipiului Bârlad, în perioada 2002-2011″, se aratã într-un comunicat emis de Agentia Nationalã de Integritate la data de 13 martie 2015.

Curtea de Apel a constatat în urma procesului derulat cã suma care trebuie sã fie confiscatã este ceva mai micã, adicã 192.156,60 euro.

„Admite sesizarea formulatã de Agentia Nationalã de Integritate în privinta persoanei cercetate Dediu Marius Robert si a sotiei acestuia, Dediu Maricela. Constatã caracterul nejustificat al dobândirii cotei pãrti din avere în valoare de 918954,22 lei . Obligã persoanã cercetatã Dediu Marius si sotia acestuia, Dediu Maricela, la plata cãtre Statul Român, prin intermediul organului fiscal competent sã efectueze executarea silitã, a sumei de 918954,22 lei (192.156,60 euro), reprezentând echivalentul cotei pãrti din avere dobânditã în mod nejustificat, în termen de 6 luni de la rãmânerea definitivã a prezentei hotãrâri. Dupã rãmânerea definitivã a prezentei hotãrâri se va proceda la publicarea acesteia în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, si se va comunica Agentiei Nationale de Integritate, precum si organului de specialitate al Ministerului Finantelor Publice de la domiciliul persoanei a cãrei avere a fost cercetatã, în vederea executãrii. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se depune la registratura Curţii de Apel Iaşi”.

Articolul precedentPrimăria a demarat o serie de investiții la Fălciu
Articolul următorJOI SE OPREȘTE APA ÎN CARTIER DEAL!