Un avocat din Vaslui a primit joi o condamnare cu executare în regim de detenție din partea judecătorilor ieșeni. 

Magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au dispus joi condamnarea avocatului Neculai Horobeț la pedeapsa rezultantă de patru ani și șase luni de închisoare, pentru trafic de influență.

În același dosar, instanța a dispus condamnarea lui Daniel Stănescu la doi ani de închisoare, dar cu suspendare, pentru cumpărare de influență.

“Instanța confiscă de la inculpatul Horobeţ Neculai suma de 3.050 de lei, iar de la inculpatul Stănescu Daniel – suma de 1.250 de lei”, au precizat judecătorii ieșeni. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

La finele anului 2017, procurorii DNA Iaşi au dispus trimiterea în judecată a avocatului Neculai Horobeţ, din cadrul Baroului Vaslui, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Alături de avocat a fost trimis în judecată şi Daniel Stănescu, sub acuzaţia de cumpărare de influenţă.

“În perioada iunie – iulie 2013, inculpatul Horobeț Neculai, în calitate de avocat în cadrul Baroului Vaslui, a pretins de la patru persoane, printre care și inculpatul Stănescu Daniel, suma totală de 5.050 de lei, din care a primit 3.050 de lei, pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra unor magistrați, asupra unor persoane din conducerea Primăriei Municipiului Vaslui și asupra unor comisari ai Gărzii Financiare – Secția Județului Vaslui”, au declarat procurori DNA. 

Conform acestora, în cazul lui Stănescu, de la care a cerut suma de 1.700 de lei și a primit 1.250 de lei, Horobeț i-ar fi promis acestuia că va interveni pe lângă comisari ai Gărzii Financiare – Secția Județului Vaslui și-i va determina pe aceștia să finalizeze mai repede un control ce se desfășura la o societate administrată de primul inculpat, fără a dispune poprirea pe conturile firmei respective.

“De asemenea, inculpatul Horobeț Neculai a lăsat să se creadă că are influență și asupra unui procuror și că-l va determina să dispună, într-un dosar în care Stănescu Daniel avea calitatea de învinuit, o soluție de scoatere de sub urmărirea penală”, au încheiat anchetatorii. 

De remarcat este faptul că Horobeţ a mai fost trimis în judecată de procurorii DNA, tot pentru trafic de influenţă.

Articolul precedentStrăzile Bârladului inundate după o ploaie torențială – VIDEO
Articolul următorNuntă mare în familia CSM Vaslui