Ciprian Trifan vicepreședinte CJ Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui speră ca până pe 15 decembrie să distribuie sumele pentru echilibrarea bugetelor locale. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat instituția că va primis suma de 1,8 milioane de lei pentru acest capitol.

”În momentul când am primit de la ANAF înştiinţarea că vom primi aceşti bani, am declanşat o consultare cu primarii pentru a vedea ce necesităţi financiare au. Dacă cele nouă localităţi vor primi suma cerută, vom regândi echilibrarea bugetelor în funcţie de această situaţie. Dorim ca până cel târziu pe 15 decembrie 2018 să avem o şedinţă a CJ-ului în care să distribuim sumele pentru echilibrarea bugetelor locale”, a spus Ciprian Trifan, vicepreşedintele CJ Vaslui.

Instituția a solicitat Guvernului un ajutor financiar pentru 9 comune vasluiene, aflate în situaţii dificile, după ce au conturi blocate din cauza unor datorii.

Este vorba despre Drânceni – 1,14 milioane de lei, Dimitrie Cantemir – 4,8 milioane de lei, Şuletea – 1,8 milioane de lei, Negreşti – 3,1 milioane de lei, Vaslui – 2,1 milioane de lei, Ibăneşti – 983.000 lei, Oşeşti – 440.000 lei, Stănileşti – 554.000 lei şi Cozmeşti – 2,8 milioane de lei.

Articolul precedentBăcești, comuna cu cei mai mulți copii
Articolul următorLocalitățile din județul Vaslui fără energie electrică în perioada 5 – 7 decembrie