Bătrânii jefuiți de agresori tineri sau prădați de indivizi care pătrund la etajele superioare ale clădirilor, prin metoda escaladării, ajutându-se de țevile de gaz metan sau de gratiile amplasate la ferestrele locuințelor de la parter, sunt doar o parte din cazurile care în ultimul timp s-au petrecut pe raza municipiului Bârlad. Zilele trecute, un bărbat în vârstă de 70 de ani, a fost deposedat în scara blocului de telefonul mobil și suma de 30 de lei. Agresorul, un minor de doar 16 ani.

Tânărul infractor, Alex Costel Paiu, a acționat în seara zilei de marți, 4 februarie, în zona Stadion din municipiul Bârlad când și-a ales drept victimă un bărbat în vârstă de 70 de ani, care era la cumpărături. Acesta l-a urmărit îndeaproape, până pe strada Vasile Pârvan, iar în scara blocului unde locuiește victima a atacat. Minorul l-a imobilizat pe bătrân și i-a luat din buzunar suma de 30 de lei și telefonul mobil al acestuia, după care a fugit.

„În cursul zilei de 05 februarie a.c., tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior acesta fiind prezentat instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Articolul precedentAtenționare de vânt puternic în județele Vaslui şi Iaşi, în orele următoare!
Articolul următorCOD GALBEN de vânt, prelungit în județul Vaslui până la ora 20:00!