Detaşamentul de Pompieri Bârlad a fost solicitat să intervină astăzi dimineață pentru asigurarea măsurilor P.S.I. într-un bloc din municipiul Bârlad, pe strada General Vasile Milea. Locatarii blocului V1 de pe strada anterior menţionată au sunat la numărul unic de urgenţă 112, reclamând faptul că pe casa scării B persistă un miros înţepător, posibil gaz de butelie.

 

„La faţa locului au fost deplasate două autospeciale. După efectuarea măsurătorilor, pompierii bârlădeni au constatat că reclamaţia cetăţenilor se confirmă, detectorul de gaze confirmând că pe casa scării se află butan. Vecinii au indicat pompierilor care este sursa emanaţiei de gaz, ceea ce s-a şi confirmat. Proprietarul unui apartament de la parter, un bărbat în vârstă de 70 ani, transvaza gazul dintr-o butelie în alta, unul dintre recipientele sub presiune fiind fisurat. În locuinţă au fost găsite două butelii de aragaz fabricate în România şi o butelie de provenienţă sovietică. Recipientul fisurat era chiar butelia de provenienţă sovietică”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Toate cele trei butelii au fost scoase afară, pompierii procedând la aerisirea camerelor apartamentului, precum şi la evacuarea gazelor de pe casa scării. Având în vedere concentraţia de butan indicată de detectorul de gaze, pompierii au conchis că în imobilul respectiv a existat un pericol real de producere a unei explozii. Nu au fost victime.

În acest caz, Poliţia Municipiului Bârlad efectuează cercetări.Imagine

Articolul precedentSârbi: Un șofer a evitat un câine și s-a izbit de un cap de pod – FOTO
Articolul următorAutoturism de lux furat din Cehia, depistat la Albiţa