Un şofer în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui – Substaţia Bârlad, Cătălin Ioan Romanic, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.

Conform DNA, în perioada decembrie 2018 – iunie 2020, Cătălin Ioan Romanic ar fi pretins de la mai multe persoane (martori în cauză) diverse sume de bani în schimbul cărora a promis că va interveni pe lângă funcţionari din cadrul unor unităţi sanitare sau pe lângă personalul medical, pentru ca acele persoane să ocupe diferite posturi (asistent medical, şofer) ce urmau să fie scoase la concurs sau pentru eliberarea unor fişe medicale în vederea obţinerii permisului de conducere.

Concret, în scopul menţionat mai sus, Cătălin Ioan Romanic ar fi pretins şi primit 10.000 euro şi 300 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

În decembrie 2020, şoferul a mai fost trimis în judecată de DNA, pentru fapte asemănătoare, alături de o infirmieră de la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad, Alina Cristina Nanu.

Ulterior, în aprilie 2021, şoferul şi infirmiera au fost condamnaţi în primă instanţă (Tribunalul Vaslui) la câte 3 ani închisoare cu suspendare.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentUrmărit internațional, depistat de poliţiştii de frontieră 
Articolul următorRecolta de grâu, COMPROMISĂ din cauza ploilor. Ce spun FERMIERII