În  cursul zilei de astăzi, procurorii de la DIICOT Iași, au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc. Bărbatul este din municipiul Bârlad și are 37 de ani.

Măsura a fost dispusă după ce în urma activităților desfășurate de procurorii DIICOT împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași a fost identificat inculpatul – Marian O. Rotaru (37 de ani), care se ocupa cu distribuirea de droguri de risc și de mare risc la Festivalul Sunwaves de la Mamaia.

Au fost dispuse în cursul zilei de ieri un nnumăr de patru percheziții domiciliare, în Bârlad și Mamaia, fiind descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării un număr de 77 pastile ecstasy, cantitățile de 7 grame cocaină și 8 grame ketamină, precum și sumele de 3200 lei și 415 euro.

Una dintre perchezițiile de ieri a avut loc la un bar situat pe strada Lirei din municipiul Bârlad, unde au descins mai mulți polițiști de la SCCO Vaslui însoțiți de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Imagine

În cauză urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Marian R. este cunoscut și pentru afilierea la o grupare infracțională internațională care avea ca obiect clonarea de carduri și infracțiuni informatice, și care în 2013 a cauzat un prejudiciu de peste 39 de milioane de dolari unei instituții bancare din Oman. Gruparea infracțională, cu ramificații și la Bârlad, a fost în vizorul unei anchete  de proporții care a făcut ca agenți FBI să ajungă la Bârlad pentru a investiga îndeaproape modul în care acționau infractorii. La aproape 7 ani de la tam-tam-ul mediatic însă, ancheta bate pasul pe loc sau procurorii nu au mai trimis dosarul în judecată.

ACTUALIZARE. Judecătorii ieșeni au decis în această după-amiază arestarea lui Marian O. Rotaru, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru infracțiunea de „trafic de droguri de risc”.

„Admite propunerea formulată de Ministerul Public- Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie şi Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi în dosarul nr. 119 D/P/2022 privind luarea măsurii arestării preventive a inculpatului Rotaru Marian-Octavian şi, în consecinţă: În baza art. 226 Cod de procedură penală, rap. la art. 202 alin. 3 şi alin. 4, lit. e Cod procedură penală rap. la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului ROTARU MARIAN OCTAVIAN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de infractiunii de „trafic de droguri de risc si trafic de droguri de mare risc” în formă continuată (3 acte materiale), prev. de art. 2, alin. 1 ?i alin. 2 din Legea nr. 143/2000 republicată, cu aplic. art. 13, alin.1, lit. c, din Legea nr. 143/2000 republicată si cu aplic. art. 35 alin.1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 03.05.2022 şi până la data de 01.06.2022, inclusiv. În baza art. 230 alin. 1 Cod procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului ROTARU MARIAN OCTAVIAN. Ia act că inculpatul Rotaru Marian-Octavian a fost asistat de apărător ales . Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror”, se arată în decizia magistraților de la Tribunalul Iași.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentCu o lună înainte de BAC și Evaluarea Națională, Min. Educației schimbă programul unor probe
Articolul următorBacalaureat 2022. Calendarul probelor de evaluare a competențelor a fost modificat