O inițiativă generoasă lansată în anul 1997, la Berlin, s-a transformat într-un mare eveniment cultural, patronat de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid porțile, simultan, până târziu în noapte.

De mulți ani și muzeul bârlădean participă la această frumoasă sărbătoare a științei, artei și creației. Și în acest an publicul interesat va putea vizita expozițiile permanente, respectiv expozițiile de arheologie-istorie, artă, ambele găzduite la sediul central, expoziția dedicată sculptorului Marcel Guguianu, precum și expozițiile găzduite la sediul din str. Republicii nr. 235 (expozițiile de numismatică, personalități bârlădene și științele naturii). În această din urmă locație publicul va avea posibilitatea de a vizita și expoziția temporară, Retrospectiva unei lumi apuse. Fotografii și aparate de fotografiat.

Cu prilejul Nopții Muzeelor, sâmbătă, 18 05 2019, va avea loc o Serată muzeală sub genericul Poveste în ramă. Evenimentul se va desfășura la sediul muzeului din strada Republicii 235 (BASA), cu începere de la ora 18.00 și este destinat, îndeosebi, copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 12 ani. La ora 19.30, la sediul central al instituției, va avea loc vernisajul expoziție (R)evoluție personală,a pictorului  bârlădean Nelu Grădeanu. La ora 20.30, la Pavilionul expozițional Marcel Guguianu publicul meloman este invitat la un concert  – conferință, desfășurate sub genericul Oedipe – pe înțelesul tuturor, susținute de baritonul Ștefan Ignat, prim solist al Operei Române și pianista Vasilica Stoiciu Frunză. Începând cu ora 21,00, publicul interesat, va putea face observații astronomice cu ajutorul telescoapelor din dotarea instituției.

Programul de vizitare, al expozițiilor permanente și temporare, găzduite în cele trei locații va începe la ora 20.00 și se va încheia la ora 1.00.

Așteptăm cu nerăbdare întâlnirea cu toți bârlădenii iubitori de frumos, artă, știință și cultură, în minunata Noapte a Muzeelor.

Intrarea liberă.

Articolul precedentAvocatul Poporului s-a sesizat în cazul merelor distribuite în școlile vasluiene
Articolul următorZiua Pictorilor, va fi marcată și la Bârlad