Un adevărat ghinion teribil se tot abate asupra locuitorilor de pe strada Ioan Vodă din Bârlad, pentru care odiseea asfaltării pare a nu mai lua sfârșit. După ce în luna iunie a acestui an muncitorii firmei Transmir au produs mai multe pagube la sistemul de canalizare și la cel cu alimentare cu apă al riveranilor, acum, au distrus bordurile pe care tot ei le-au montat.

Bătaie de joc sau după cum spun locuitorii de pe strada Ioan Vodă: „lucrare făcută la băutură”. Pentru că altfel nu se explică numărul foarte mare de borduri distruse, de-o parte și de alta a străzii. Unele par a fi ciobite urmare a procesului de manipulare la montare, iar foarte multe prezintă urme și sunt chiar sfărmate cu ceea ce pare a fi partea din față a unui compactor. Și nu una sau două… sau poate mult mai ușor ar putea fi numărate bordurile scăpate neatinse.

Strada Ioan Vodă face parte din grupul de patru străzi, alături de str. Doctor Bogdan Bagdasar, Bicaz și Poșta Veche, care sunt asfaltate prin finanțare PNDL 2. Lucrările erau deja începute de Primăria Bârlad când Ministerul Dezvoltării a publicat lista proiectelor ce urmau să fie finanțate prin PNLD 2 (2017-2020). Astfel că execuția se face cu 475.429 de lei – bani de la bugetul de stat și 7.787,91 lei – de la bugetul local.

Rămâne de văzut dacă după terminarea lucrărilor, vreo oficialitate va lua poziție și va pune firma Transmir SRL să înlocuiască toate bordurile compromise. Ceea ce ar însemna să spargă din asfaltul abia pus.

Am sesizat și Ministerul Dezvoltării cu privire la situația mai sus prezentată și așteptăm un răspuns în acest sens.

Din partea Primăriei Bârlad am observat doar preocuparea consilierului de imagine al edilului Dumitru Boroș, în a ne explica diferența dintre „recepția lucrării” și „predarea acesteia”. Pozele nu l-au interesat prea mult.

 

Articolul precedent„PE URMELE LUI ENESCU LA BÂRLAD”
Articolul următorREȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU INFRACȚIUNI RUTIERE