Persoanele vârstnice din comuna Ivănești s-au întâlnit la Centrul Cultural, pentru a sărbători Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

Petrecerea dată în cinstea bunicilor a fost organizată de primărie şi este dovada preţuirii sincere şi a respectului pe care autorităţile locale le datorează persoanelor vârstnice pentru contribuţia lor la dezvoltarea comunităţii.

Sfidând anii ce le-au albit tâmplele, peste 250 de pensionari prezenţi la eveniment au arătat că ştiu să se distreze şi să se bucure de sărbătoarea lor.

”Mă uit cu admiraţie la oamenii cu vârste respectabile, care au adunat o experienţă de viaţă bogată. Este o sărbătoare de suflet a tuturor celor de vârsta a treia, care merită tot respectul nostru și a întregii comunități pentru ceea ce au făcut și pentru ceea ce realizează în continuare. Noi, în comuna Ivănești, am încercat an de an să-i cinstim pe părinții și bunicii noștri. Câteodată suntem foarte preocupați de activitățile cotidiene și uităm de cei care ne-au crescut, ne-au îndrumat și ne-au îndreptat pașii spre a deveni oameni. De aceea, cred eu că trebuie să întoarcem această muncă, acest respect pentru persoanele de vârsta a treia”, a declarat primarul Vasile Novac.

Acesta a mulţumit celor prezenţi pentru contribuţia lor la dezvoltarea comunității, oferindu-le un spectacol artistic de înaltă ținută, susținut de artiști locali, Fanfara de la Valea Mare și cunoscuta solistă de muzică populară, Silvia Ene.

Edilul din Ivănești nu a uitat cele zece perechi din comună, care în acest an au împlinit 5 decenii de căsnicie, fiind felicitate și recompensate pentru ”nunta de aur”.

Articolul precedentStatuia lui Ștefan de la Băcăoani va fi restaurată cu fonduri transfrontaliere
Articolul următorPublic numeros la Zilele Teatrului Tânăr