De Sărbătorile de iarnă, slujbele religioase se vor ține în interiorul bisericilor, cu respectarea normelor sanitare și a distanțării fizice. Ordinul comun al Ministerului Sănătății nr. 1103/17.06.2020 și Ministerului Afacerilor Interne nr. 95/17.06.2020, avizat de Secretariatul de Stat pentru Culte, pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcașurile de cult, distanța minimă de siguranță și măsuri sanitare specifice pentru desfășurarea activităților religioase precizează că slujbele religioase cu caracter colectiv nu sunt considerate adunări publice”, astfel că numărul participanților poate fi mai mare.

Activitățile religioase pot avea loc în interiorul, în exteriorul lăcașului de cult sau simultan, cu respectarea distanței minime de siguranță de 2 metri în interiorul lăcașului de cult și 1,5 metri în exteriorul lăcașului de cult.

Persoanele care participă la activitățile religioase trebuie să-și dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool.

Atât în interiorul cât și în exteriorul lăcașurilor de cult și în locațiile unde se organizează activități religioase este obligatorie purtarea măștii, astfel încât să acopere gura și nasul.

Pentru personalul de cult nu este obligatorie purtarea măștii.

Copiii minori pot sta lângă părinți în locuri special amenajate în interiorul sau exteriorul lăcașului de cult, cu respectarea distanței minime de siguranță față de ceilalți participanți.

Articolul precedentPrezența la vot ORA 9 – Alegeri parlamentare 2020 – Care este clasamentul județelor fruntașe
Articolul următorItalia interzice călătoriile între regiunile sale în perioada 21 decembrie – 6 ianuarie